Waarom doen we deze campagne?

Erfgoed vertelt de verhalen van het verleden. En maakt ze tastbaar. Erfgoed is er voor de Brabander en wij willen dat je gaat ontdekken. Pas als wij beseffen welke verhalen, monumenten én momenten voor Brabant bepalend zijn geweest, kunnen we samen keuzes maken. In wat we willen bewaren voor de toekomst.

Deze campagne wil alle Brabanders overtuigen van het belang van erfgoed. Afzender Erfgoed Brabant wil hen in contact brengen met elkaar.

Rol van de provincie en Erfgoed Brabant

De provincie Noord-Brabant ondersteunt en financiert deze campagne. Erfgoed Brabant is behalve afzender ook uitvoerder van de campagne. Als expertisecentrum willen zij een breed publiek bereiken met het veelzijdige verhaal van Brabant.

Kom in contact

Wat vragen we van je? We willen graag dat je in contact komt met anderen en méér ontdekt over erfgoed dan je ooit hebt durven vermoeden. Want er zit meer Brabant in jou dan je denkt.

Hoe Erfgoed Brabant dit alles concreet gaat uitwerken lees je gedurende de komende maanden op de website. We willen samen met jou ervoor zorgen dat er over de Brabantse identiteit ook in 2050 nog iets te vertellen valt. De verhalen over onze bestuurlijke geschiedenis, ons religieus erfgoed, de innovaties en de oorlogen hebben Brabant gemaakt.

Bezoek brabantserfgoed.nl voor meer informatie.