Mediaspeler laden...

De eerste partij is een samenwerking van Nico de Bont, BPD Ontwikkeling, Boei, Hazenberg. De tweede partij is de BVR Groep. En een samenwerking van Maas-Jacobs en Van Agtmaal is de derde partij die een plan gaat uitwerken.

Toekomstbestendig

Bijna twintig ontwikkelaars, beleggers, bouwers en/of exploitanten stuurden een eerste aanzet in voor een bijzondere en haalbare invulling voor dit unieke erfgoedcomplex op een prominente locatie, in het hart van Roosendaal. De Provincie Noord-Brabant zoekt een samenwerkingspartner die het volledige kloostercomplex (vastgoed en tuinen) koopt en zorgt voor een toekomstbestendige invulling van de plek, met behoud van het cultuurhistorisch erfgoed én met toegevoegde waarde voor Roosendaal.

Gedeputeerde Henri Swinkels: "Samen met de gemeente streven we naar een toekomstbestendige en duurzame herbestemming. Uit de ontvangen visies hebben we in nauw overleg met de gemeente Roosendaal de drie meest aansprekende gekozen. Het zijn allemaal plannen die uitgaan van meerdere functies, zoals zorg, onderwijs, logies, wellness, horeca, werken of dienstverlening."

Goede keuze

Wethouder Toine Theunis van Roosendaal: “Samen met de provincie hebben we een goede keuze gemaakt, het is fijn dat daar ook lokale bedrijven bij zitten. Mariadal is een belangrijk complex op een centrale plek in de gemeente, dus het is prettig om goed samen te werken in de plannen voor de toekomst van dit bijzondere complex.”

De drie geselecteerde visies voldoen aan de wensen van de provincie. Uiterlijk begin september moeten de uitgewerkte plannen op schetsniveau bij de provincie liggen. Daarna maken we begin november een definitieve keuze over de partij waarmee we gaan samenwerken. 

Vervolgens komt er een voorlopig ontwerp. Daarbij betrekt de provincie ook de gemeente en andere belanghebbenden zoals de buurtbewoners.

Reageer

Vul hier uw reactie in
  • Anti-spamvraag: 1+2=?

Reactiespelregels

  • velden die zijn voorzien van een * zijn verplicht;
  • Uw reacties op artikelen op deze site zijn meer dan welkom, maar we verwijderen reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn;
  • Wij tonen uw mailadres niet, maar gebruiken dit uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden.