Rijk helpt Kredietunie Brabant bij financiering

Kredietunie Brabant is een samenwerkingsverband van ontvangers en verstrekkers van bedrijfsfinanciering. Beide partijen zijn mkb-ondernemers. Zij richten zich op kleine leningen (tot € 250.000) omdat banken daarin niet altijd voorzien. De overheid wil nu deels garant staan voor de leningen. De kredietunie Brabant loopt dan minder financieel risico en kan daardoor makkelijker financiering verstrekken aan het midden- en kleinbedrijf.

Borgstelling MKB Kredieten

Ondernemers die geld willen lenen moeten banken of andere financiers voldoende zekerheid kunnen bieden met een onderpand, zoals gebouwen of machines. De overheid helpt met de BMKB-regeling ondernemers die dat niet kunnen maar wel een waardevol idee hebben. Zij konden al via de bank een borgstellingskrediet aanvragen. Nu kunnen ook kredietunies ondernemers voordragen. Uiteraard moeten zij wel voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland is verantwoordelijk voor de uitvoering van de regeling.

Provinciale steun voor kredietunies

Kredietunies spelen een waardevolle rol bij het stimuleren van ondernemerschap en bedrijvigheid. De provincie steunt Brabantse kredietunies in hun beginfase. Ze kunnen tot en met 31 december 2018 financiering aanvragen voor het versterken van hun marktpositie, capaciteit en kwaliteit van kredietbeoordeling en de professionalisering van de organisatie. De subsidie wordt verstrekt in de vorm van een achtergestelde lening.

Meer informatie: Kredietunie Brabant en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Reageer

Vul hier uw reactie in
  • Anti-spamvraag: Tweede letter van het alfabet?

Reactiespelregels

  • velden die zijn voorzien van een * zijn verplicht;
  • Uw reacties op artikelen op deze site zijn meer dan welkom, maar we verwijderen reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn;
  • Wij tonen uw mailadres niet, maar gebruiken dit uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden.