Mediaspeler laden...

Agrofood gaat over alles wat met voedsel, en deels ook met non food, te maken heeft; van productie, bewerken, verwerken, vermarkten tot en met distribueren. Brabant is in deze sector sterk op het gebied van innovatie, kennis en productiviteit. Op weinig plaatsen in de wereld is de hele keten van ‘grond tot mond’ zo compact vertegenwoordigd als op Brabantse bodem. Bovendien biedt Agrofood Brabant- op hightech na - de grootste economische kansen voor werkgelegenheid en export.

Met het Innovatieprogramma Agrofood 2020 wil de provincie Noord-Brabant enerzijds de sterke economische toppositie verder versterken. Anderzijds ondersteunt ze het programma in de verandering naar een economische sector die grondstoffen en voedsel levert op een duurzaam en maatschappelijk gewaardeerde manier. Hierbij ligt de focus op:

  • Gezondheid en voeding: ontwikkelen van gezonde en verantwoorde voedingsproducten
    Bekijk de video Gezondheid en voeding.
  • Biobased economy: alle elementen uit het productieproces benutten, waardoor nieuwe producten ontstaan.
  • Ondernemen in lokale netwerken: investeren in nieuwe samenwerkingsrelaties met de directe omgeving. Bekijk de video Ondernemen in lokale netwerken.
  • Klantwaarde: inspelen op de hogere wensen en eisen van de consument en meerwaarde creëren. Bekijk de video klantwaarde.
  • Duurzame technologie: samenwerking tussen hightech- en agrofoodbedrijven.

 

Zie ook