Gebruik OV-chipkaart in de bus

Als u vaak met de bus gaat, kunt u het beste reizen met de OV-chipkaart. Deze kunt u aanschaffen via www.ovchipkaart.nl. In de bus zelf is nog steeds een ritkaartje en dalurendagkaartje te koop. Ook zijn er aantrekkelijke reisproducten verkrijgbaar die het reizen een stuk voordeliger maken. Kijk voor meer informatie over het reizen met de bus op www.bravo.info

Voordelig busabonnement 16-/17-jarigen

Op initiatief van Provinciale Staten was er voor Mbo scholieren jonger dan 18 jaar een speciale 'reiskostenvergoeding'. Dit 16- en 17 jarigen-abonnement is per 1 januari 2017 vervallen. Het abonnement was bedoeld voor MBO-scholieren die nog geen studentenreisrecht hadden. Vanaf 1 januari geldt echter dat ook deze groep via de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) een studentenreisproduct kan aanvragen.

Gratis openbaar vervoer Eindhoven

Inwoners van Eindhoven met een laag inkomen komen in aanmerking voor gratis openbaar vervoer via de Meedoenbijdrage. Of u recht hebt op deze Meedoenbijdrage is afhankelijk van uw inkomen, leeftijd en gezinssituatie. Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente Eindhoven.

Geef uw mening over de bus

Reist u regelmatig met de bus, dan kunt u zich (gratis) inschrijven voor het online OV Reizigerspanel Brabant. Hiermee levert u een belangrijke bijdrage aan beter openbaar vervoer in uw regio. U ontvangt vier tot zes keer per jaar een vragenlijst. Neemt u deel aan het panel dan kunt u sparen voor cadeaubonnen of voor een goed doel. Inschrijven kan via www.ovpanel-brabant.nl/.

Zie ook

Contacten (1)

Open Links Sluit Links