Mediaspeler laden...

De oude Wingerd verkeerde in slechte staat en is vervangen door een nieuw tuinpaviljoen. Drie plaatselijke natuur- en milieu- verenigingen richtten daartoe samen de ‘Stichting Natuurtuin ’t Loo’ op. Het paviljoen met fraai uitzicht op de tuin, is een gezamenlijke plek voor de activiteiten van de drie verenigingen. Het gebouw is vervaardigd van duurzaam materiaal. Al het werk in en rond de tuin gebeurt door vrijwilligers.

Finalist ontmoetingscentrum De Wingerd

De vakjury heeft het ontmoetingscentrum De Wingerd als finalist gekozen vanwege de bewezen kracht van de lokale gemeenschap om kwaliteit tot stand te brengen. Hoe een drassig voetbalveld een bruisende community werd. Een ontmoetingsplek naar ontwerp van een lokale architect, gefinancierd door zelf te bouwen, met royale bijdragen van lokale sponsors en door veel buurtkracht in te zetten. Zo ontstond een natuurtuin op basis van informele netwerken en lokale kennis, waarin een stichting en drie verenigingen een grote groep mensen op de been brachten. Het terrein is bovendien publiek toegankelijk en aangesloten op educatieve netwerken via lokale schoolgemeenschappen. Een goed voorbeeld van alles samen een beetje regelen en fixen op zijn Brabants?

Bekijk de foto's en toelichting van de inzender.

Gemeente: Bergeijk
Initiatiefnemer: Dhr. M. Verhoeven
Aanmelding: nee
Realisatieperiode: 2012-2014
Locatie: Terlostraat 7, 5571 KW Bergeijk

Zie ook