Mobiliteit verandert snel. Er zijn al zelfrijdende auto’s, supersnelle fietsen, drones die pakjes afleveren en nog veel meer. De provincie wil graag weten hoe leerlingen denken dat zij in 2030 naar school zouden gaan. Hoe verplaatsen zij zich dan naar sport, vrienden of feestjes? Wat denken zij in 2030 nodig te hebben om op een slimme manier van A naar B te komen? We zijn reuze benieuwd naar hun ideeën voor de toekomst.

Wat vragen wij?

Toekomstideeën kunnen op vele manieren vorm krijgen, dus dat laten we volledig vrij. Een collage, bouwwerk, tekening of vlog, het kan allemaal! We vragen alleen een foto of filmpje van het resultaat. Inleveren kan tot 6 oktober. De winnaars worden bekend gemaakt door de gedeputeerde van mobiliteit en samenwerking, Christophe van der Maat, tijdens de Dutch Design Week in oktober.

Bij een uitdaging hoort een prijs:

Deelnemers maken kans op een drone, een 3D-printer of een andere prijs naar keuze ter waarde van 1000 euro. De gedeputeerde komt met een Mobility College naar de winnende klas/school toe om met de leerlingen in gesprek te gaan over de toekomst van mobiliteit. De data voor deze colleges staan al vast:

• voor basisonderwijs op woensdagochtend 1 november
• voor voortgezet onderwijs op vrijdagochtend 24 november

Aanmelden

Meer informatie over de challenge en de digitale lesbrief volgt in september. Wilt u meer weten of uw school direct aanmelden? Stuur een e-mail naar info@brabantmobilitychallenge.nl

Maatschappelijke dialoog

De Mobility Challenge deel uit van de maatschappelijke dialoog over ‘de toekomst van mobiliteit in Brabant’. Een jaar lang is de provincie in gesprek met inwoners, marktpartijen, kennisinstellingen en overheden. De provincie gebruikt alle reacties om haar koers en ambitie te bepalen.

 

Zie ook

Links naar (1)

Open Links Sluit Links

Contacten (1)

Open Links Sluit Links

Reageer

Vul hier uw reactie in
  • Anti-spamvraag: 1+1=?

Reactiespelregels

Uw reacties op artikelen op deze site zijn meer dan welkom, maar we verwijderen reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn.
Wij tonen uw mailadres niet, maar gebruiken dit uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden.