De lagere instroom van vluchtelingen en de uitstroom van vergunninghouders naar woningen betekent wel dat er ademruimte ontstaat om prioriteiten te stellen en de plannen nader uit te werken. Dat maakt de Brabantse commissaris van de Koning, Wim van de Donk bekend.

Pioritering

Ondanks berichten van het tegendeel is er nog steeds opvangcapaciteit nodig en voldoet Brabant nog niet aan haar opdracht. Het verschil zal verder oplopen omdat een aantal tijdelijke centra sluiten. Bovendien zijn de plannen die in het kader van de Brabantse Aanpak zijn opgesteld in lang niet alle gevallen omgezet in echte locaties. Het realiseren van opvanglocaties kost tijd. De ademruimte die ontstaan is door de lagere instroom van dit moment, geeft ruimte om in gezamenlijkheid te spreken over prioritering en de plannen verder uit te werken.

Buffer

De ervaring leert dat de toestroom van vluchtelingen ook weer plotseling kan toenemen als vervolg van internationale ontwikkelingen. Er zijn nog veel onzekerheden. Om die reden is er ook een buffer nodig. Voorkomen moet worden dat mensen weer van sporthal naar sporthal moeten worden vervoerd. Dat is niet humaan en zeer belastend voor gemeenten.

Reageer

Vul hier uw reactie in
  • Anti-spamvraag: Tweede letter van het alfabet?

Reactiespelregels

  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
  • velden voorzien van een * zijn verplicht;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.