Frank Lammers

"In al zijn authenticiteit is Lammers een ware ambassadeur voor Brabant", aldus juryvoorzitter Esmeralda Huizen.

Hij is acteur, presentator, scenarist en regisseur, maar bovenal altijd Frank Lammers. Na zijn debuutfilm Temper, Temper in 1998 bouwde hij gestaag verder aan een rijk oeuvre. Zo speelde Lammers onder meer in films als Wilde Mossels, De Enclave en De Marathon en in de veelbekeken televisieserie All Stars. In 2006 volgde een kroon op zijn werk als acteur met een Gouden Kalf voor zijn hoofdrol in Nachtrit. Lammers kreeg daarnaast vier Gouden Kalf-nominaties voor zijn rollen in de Dominee, de Bende van Oss, de Helleveeg en Michiel de Ruyter.

Doorbraak als regisseur

Uit het juryrapport: 'Het talent van Lammers kent vele verschijningsvormen en wordt ook in het buitenland erkend. Zo staat Lammers als regisseur aan de vooravond van een grote internationale doorbraak. Zijn speelfilm Of ik gek ben won onlangs de grote juryprijs op het Noida International Film Festival in India.
Frank Lammers manifesteert zich daarnaast als ambassadeur. Zijn engagement reikt daarbij verder dan de kunsten, zo bleek recent uit zijn inspanningen voor slachtoffers van de hongersnood in Afrika. Frank Lammers is Oer-Brabander, wereldberoemd in de provincie en ver daarbuiten. Maar eerst en vooral uitzonderlijk authentiek kunstenaar.'

Theaterspektakel

Commissaris van de Koning en voorzitter van het Cultuurfonds Wim van de Donk zal de prijs uitreiken. Aan de Cultuurprijs is een bedrag van €10.000,- verbonden. De uitreiking zal op zaterdag 2 september aanstaande in het Philips Stadion in Eindhoven plaatsvinden, bij het theaterspektakel Geheimen van de Herdgang.

Frank Lammers regisseert deze productie van Het Nieuwe Theater. De voorstelling gaat over voetbalclub PSV en zit vol anekdotes over topsport voor en achter de schermen en over gebeurtenissen rond het PSV-trainingscomplex De Herdgang.

Reacties (1)

 1. Martijn Kersten
  19-04-2017 16:54 uur

  Schande dat deze man een prijs krijgt.
  In de rust van psv - Willem II zette hij aan tot onderlinge haat met zeer onvriendelijke gebaren richting het uitvak van Willem II. En deze man moet dan Brabant vertegenwoordigen ...

Reageer

Vul hier uw reactie in
 • Anti-spamvraag: Tweede letter van het alfabet?

Reactiespelregels

 • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
 • velden voorzien van een * zijn verplicht;
 • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
 • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
 • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.