Opnames Natuurrijk

Dit keer van natuurpoort naar natuurpoort. Samen met haar hond Mollie wandelt ze door natuurgebieden, bezoekt de mooiste plekjes van onze provincie en ontmoet bijzondere mensen. Mensen die allemaal één ding gemeen hebben: passie en liefde voor de natuur! Vanaf 14 april elke vrijdagavond om 18:00 uur te zien op Omroep Brabant. En een hele dag Natuurrijk op radio en tv op paasmaandag 17 april, de 'Dag van het Landschap'.

Natuurrijk laat kijkers op een laagdrempelige manier kennis maken met de veelzijdigheid van de Brabantse natuur. Verschillende regio’s en thema’s komen aan bod. Een greep uit de vele ontmoetingen en thema’s:

Boomkikkers

In natuurgebied de Mortelen gaat ze met een echte natuurfilmer op zoek naar boomkikkers. Ook komt ze erachter hoe belangrijk bijen eigenlijk zijn, voor ons allemaal! We kunnen zelf ook een belangrijk steentje bijdragen om ze te beschermen. Dat natuur en stad prima samen kunnen, dat wisten we al. Maar dat er zoveel mensen hun hart en ziel insteken om dat zo te houden, dat is een echte eyeopener.

Natuur op onverwachte plekken

Ook minder voor de hand liggende natuur komen aan bod. Wat te denken van bermbeheer? Maud ontdekt dat er ook ecologisch beheerde bermen zijn, en dat gemaaid gras niet zomaar weggegooid wordt. En er is veel water in Natuurrijk! Water in de Biesbosch, en hoe je met slimme waterzuivering dood water weer levend kunt maken. Maud gaat met een bootje het Markiezaatsmeer op, werkt mee aan hoogveenherstel in de Groote Peel en ervaart dat ook boeren een natuurhart hebben!

Uitzendingen

De serie kwam tot stand met steun van de provincie Noord-Brabant, Brabants Landschap, Staasbosbeheer en de Brabantse waterschappen.Te zien op Omroep Brabant op Tweede Paasdag (17 april) de gehele dag ieder uur. Vervolgens elke vrijdagavond vanaf 18.00 uur een nieuwe aflevering (daarna elk uur herhaald).

 

Reageer

Vul hier uw reactie in
  • Anti-spamvraag: 1+2=?

Reactiespelregels

  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
  • velden voorzien van een * zijn verplicht;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.