Het LOF verstrekt leningen aan ondernemers met een innovatief plan voor de vrijetijdssector in Brabant. Het fonds richt zich op onderscheidend en kwalitatief vrijetijdsaanbod, dat een sterke verhaallijn heeft en aansluit bij de kernthema’s voor leisure in Brabant. Deze thema’s zijn: Brabantse Meesters & Erfgoed, Design & Innovatie en Attractieparken & Evenementen. Daarnaast richt het LOF zich op projecten die passen binnen trends in de vrijetijdssector zoals slow tourism, met de focus op duurzaamheid, urban tourism, waarbij mensen bij een stadsbezoek ook andere activiteiten ondernemen en experience tourism, waarbij zélf beleven centraal staat. Overheden en kennisinstellingen kunnen zelf geen aanvrager zijn, maar wel partner zijn van aanvragende bedrijven.

Projecten indienen

Het LOF is nu actief aan de slag met ondernemers om projecten te verkennen en tot goede voorstellen te maken. De komende periode gaan naast Midden-Brabant naar verwachting ook andere regio’s participeren in het fonds. Zoals het er nu uitziet worden de eerste projectvoorstellen vanaf september formeel in behandeling genomen. Met die termijn is er ruimte om de juiste projecten vorm te geven en tegelijkertijd alle deelnemende regio’s vanaf de eerste formele beoordelingsronde op een gelijke wijze te laten meedraaien.

Initiatiefnemers

De provincie, Libéma, Efteling en Midpoint Brabant zijn de initiatiefnemers van het LOF. Bij de start is het fonds voor € 4,6 miljoen gevuld door deze 4 partijen, waarvan de helft door de provincie. De provincie verdubbelt de inleg van alle partijen, die bijdragen met maximaal € 5 miljoen. Als meer regio’s en bedrijven gaan meedoen, kan het fonds dus verder groeien tot € 10 miljoen of meer. Het fondsmanagement wordt uitgevoerd door  House of Leisure (scout) en Stimulus (procedurele en administratieve verwerking van aanvragen). Daarnaast is er een investeringscomité met experts betrokken. VisitBrabant is marketingpartner van het LOF.

Meer informatie: www.lofbrabant.nl

Zie ook

Links naar (1)

Open Links Sluit Links

Reageer

Vul hier uw reactie in
  • Anti-spamvraag: 1+2=?

Reactiespelregels

  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
  • velden voorzien van een * zijn verplicht;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.