De laatste finalist, Landerij van Tosse in Oss, werd vanochtend bekend gemaakt in het radio- en TV- programma 'Wakker!' Op 18 mei 2017 worden de winnaars van de juryprijs en de publieksprijs bekend gemaakt tijdens Proefmei in Bergen op Zoom.

De vijf finalisten zijn:

Liefde voor een plek

Van 19 april tot en met 12 mei kan iedereen stemmen via www.debrabantsestijlprijs2017.nl. Op deze website staan onder meer filmpjes over de finalisten en de bevindingen van de jury. “Het zijn stuk voor stuk pareltjes, verrassende plekken die allemaal geboren zijn uit enthousiasme en betrokkenheid van Brabanders met heel veel liefde voor hun plek”, legt juryvoorzitter Erik van Merrienboer (gedeputeerde Ruimte) de keuze van de jury uit. “Ik weet zeker dat de komende weken heel veel mensen gaan stemmen, omdat hun favoriete plek De Brabantse Stijlprijs 2017 dik heeft verdiend.” De prijsuitreiking van de publieksprijs én de juryprijs vindt plaats op donderdag 18 mei in Bergen op Zoom tijdens ProefMei 2017.

Ruimtelijke initiatieven

De Brabantse Stijlprijs 2017 daagt Brabantse gemeenten uit om goede voorbeelden in het zonnetje te zetten. Het gaat om gerealiseerde ruimtelijke initiatieven waarbij niet alleen de gemeente een rol van betekenis heeft gespeeld, maar waarbij vooral de betrokkenheid van inwoners, ondernemers en initiatiefnemers doorslaggevend is geweest. 45 Brabantse gemeenten zonden begin 2017 82 projecten in. Daaruit nomineerde de jury in eerste instantie 18 projecten die in de maand maart werden bezocht. Dat leidde tot vijf finalisten die volgens de jury het beste passen bij de beoordelingscriteria, als maatschappelijke waarde, lef, doorzettingsvermogen en originaliteit.

Zie ook

Links naar (1)

Open Links Sluit Links

Contacten (1)

Open Links Sluit Links

Reacties (1)

 1. Jos Martens
  Etten-Leur 25-04-2017 14:51 uur

  Een schitterend initiatief. Ga er a.u.b. mee door.

Reageer

Vul hier uw reactie in
 • Anti-spamvraag: Tweede letter van het alfabet?

Reactiespelregels

 • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
 • velden voorzien van een * zijn verplicht;
 • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
 • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
 • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.