Angelo Schuurmans in het zonnetje

Daarvoor ontving hij een Gouden Duim van de provincie Noord-Brabant uit handen van gedeputeerde Henri Swinkels. De provincie reikt de Gouden Duim elke maand uit aan iemand die zich belangeloos inzet voor anderen.

Oss Verwelkomt Vluchtelingen

De Stichting Oss Verwelkomt Vluchtelingen zet zich met allerlei grote en kleine projecten in, om te zorgen dat de nieuwkomers zich welkom en veilig voelen. Voorbeelden van de activiteiten zijn: kleding inzamelen, Meat & Eat (waarbij vluchtelingen bij Ossenaren thuis eten), allerlei lessen, een fietsenplan, een filmproject én activiteiten voor de kinderen.

Henri Swinkels: “Angélo en alle vrijwilligers, jullie zijn goud waard voor Brabant. Wanneer mensen als jullie opstaan om een ander een warm welkom geven, komt dat uit het hart. Dat verdient het om in het zonnetje gezet te worden.”

Angélo bedankt de gedeputeerde uitvoerig. Hij is zichtbaar geraakt. “Te gek! Dit alles is mogelijk gemaakt door ál die gezamenlijke inspanningen. De één gaat een keertje eten met een asielzoeker, een ander is elke dag op het COA te vinden. Het maakt niet uit, iedereen verdient een hard applaus.”

Kartrekker Angelo

René Peters, oud-wethouder van Oss, nomineerde Angélo voor de Duim. “Het viel niet mee om het vrijwilligerswerk voor vluchtelingen te coördineren,” vertelt hij. “Totdat een groep vrijwilligers, met Angélo als kartrekker, opstond met de woorden: dan regelen we het gewoon zelf. En dáárvoor zeg ik tegen jou, Angélo: bedankt!”

De verraste Angélo verklaart: “Ik had het nooit alleen gekund, ben heel blij met al die vrijwilligers. Dat positieve geluid, dat ís er hier in Oss. Bijna 130 mensen laten het horen.” Ook Joop Cornelissen van het COA benadrukte de waarde van al die vrijwilligers: "Maar jij was toch wel de drijvende kracht." 

Reageer

Vul hier uw reactie in
  • Anti-spamvraag: Tweede letter van het alfabet?

Reactiespelregels

  • Wilt u antwoord dan kunt u een vraag stellen via ons contactformulier ;
  • velden voorzien van een * zijn verplicht;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.