Met de officiële ingebruikname van de fietscarrousel op het station Tilburg Universiteit is het project OV-fiets Brabant vandaag officieel afgesloten.

Gedeputeerde Christophe van der Maat: “We willen het voor reizigers eenvoudiger maken om de fiets of het OV te pakken. Zo zorgen we niet alleen voor minder files, maar fietsen is ook een goedkoop en gezond alternatief voor de auto. We zorgen dus voor meer snelfietsroutes en goed OV. En met betere fietsenstallingen en de beschikbaarheid van OV-fietsen maken we de drempel om gebruik te maken van de bus of trein in combinatie met de fiets nog lager.”

20 locaties

Met het openen van de fietscarrousel bij station Tilburg Universiteit is nu op 20 extra locaties een OV-fiets beschikbaar. Het gaat om alle 16 treinstations (NS en Arriva) en 4 grote busstations (Uden, Veghel, Waalwijk en Werkendam (A27). De Tilburgse wethouder Mario Jacobs van slimme en duurzame mobiliteit: “Tilburg heeft een historie als fietsstad en met ons nieuwe mobiliteitsaanpak zetten we de fiets als belangrijke transportmiddel in onze gemeente opnieuw centraal. De fietscarrousel past vanzelfsprekend geweldig in onze aanpak. Op deze manier bieden we iedereen de mogelijkheid om zich in onze stad op een slimme, snelle en duurzame manier te verplaatsen.”

Fiets in de Versnelling

Met de aanleg van de fietskluizen op de stations is een bedrag van ruim € 800.000,- gemoeid en is door de provincie vanuit het programma Fiets in de Versnelling gesubsidieerd. De NS zorgt voor het beheer en onderhoud van de OV-fietsen en de kluizen. Jeroen Alting von Geusau, regiodirecteur NS: “Reizigers maken in heel Nederland al jarenlang gretig gebruik van de OV-fiets in hun reis van deur tot deur. We zijn heel blij dat door deze samenwerking met de provincie de Brabantse reizigers nu op zoveel stations gebruik kunnen maken van de OV-fiets. “

Fietskluis

De OV-fietsen staan in aparte fietskluizen die eenvoudig met een OV-chipkaart geopend kunnen worden. De OV-fietsen staan in een kluis die met de OV-chipkaart kan worden geopend, mits er een OV-fietsabonnement op de kaart is geladen. Een abonnement is gratis, een fiets huren kost € 3,85 per keer (max 24 uur). Meer informatie over OV-fiets is te vinden op www.ov-fiets.nl.

Zie ook

Reacties (1)

  1. Eekman
    Veghel 23-02-2017 11:59 uur

    Svp ook fietskluizen plaatsen in veghel noord bij de Hov halte

Reageer

Vul hier uw reactie in
  • Anti-spamvraag: 1+2=?

Reactiespelregels

  • velden die zijn voorzien van een * zijn verplicht;
  • Uw reacties op artikelen op deze site zijn meer dan welkom, maar we verwijderen reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn;
  • Wij tonen uw mailadres niet, maar gebruiken dit uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden.