De Brobbelbies

Op bepaalde voorwaarden mogen initiatiefnemers ook afwijken van de voorgeschreven natuurtypes. De verwachting is dat hierdoor meer natuurprojecten van de grond zullen komen. De provincie heeft het Groen Ontwikkelfonds Brabant (GOB) de bevoegdheid gegeven deze verruiming door te voeren in de subsidieverstrekking.

Huidige regeling

In de huidige regeling mag het Groen Ontwikkelfonds Brabant alleen subsidie verstrekken als een te ontwikkelen gebied volledig binnen de aangewezen grenzen van het Natuur Netwerk Brabant ligt en als het type te ontwikkelen natuur overeenkomt met het vooraf vastgestelde ambitietype op de provinciale natuurbeheerkaart.

Voorwaarden

De toegestane afwijkingen zijn niet onbeperkt. Ze moeten voldoen aan bepaalde voorwaarden. De verruimingsmogelijkheden geldt niet voor Natura 2000 gebieden (de meest zeldzame en kwetsbare natuurgebieden) en ook niet voor ‘Natte Natuurparels’ (waardevolle, waterafhankelijke natuurgebieden).

Uniek handelsmerk

Het GS-besluit sluit aan bij de ambitie om de natuur en de leefomgeving als uniek ‘handelsmerk’ van Noord-Brabant te versterken. Onder meer door samen met partners, een uitgebreid en samenhangend netwerk van gevarieerde natuurgebieden tot stand te brengen waar planten en dieren zich goed kunnen ontwikkelen.

 

Reacties (1)

 1. Jan de Bont
  Gilze 11-03-2017 22:05 uur

  Hallo,
  mij is niet duidelijk wanneer een perceel wel of niet in aanmerking komt.
  Ben bezig met aanleg van een voedselbos in Tilburg op perceel AG 255. Komt dit in aanmerking?
  Met vriendelijke groet, Jan de Bont

Reageer

Vul hier uw reactie in
 • Anti-spamvraag: 1+2=?

Reactiespelregels

 • velden die zijn voorzien van een * zijn verplicht;
 • Uw reacties op artikelen op deze site zijn meer dan welkom, maar we verwijderen reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn;
 • Wij tonen uw mailadres niet, maar gebruiken dit uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden.