De bedrijven creëren naar verwachting 6.500 nieuwe banen en investeren € 750 miljoen in de Brabantse economie. Bedrijven krijgen toegang tot kennis, talent, faciliteiten, markten en financiering. Dit totaalpakket wordt toegespitst op de fase van ontwikkeling van het bedrijf. Ondernemers krijgen advies bij de uitwerking van idee tot bedrijfsplan, beginnend ondernemerschap en vervolgens bij verbetering van hun product en uitbreiding van hun bedrijf.

De provincie wil de komende 4 jaar 400 Brabantse bedrijven ondersteunen die gemiddeld 20% per jaar groeien. De Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) voert de dienstverlening uit in opdracht van de provincie. Bekijk het meerjarenplan van 2017 - 2020

Versterking economie en maatschappij

De BOM werkt naast de ondersteuning van individuele bedrijven aan een omgeving die stimuleert tot innovatie en groei. Zij investeert in samenwerking tussen bedrijven, kennisinstellingen en overheden die zich bezighouden met kansrijke thema's zoals de nieuwe generatie chips, het vervoer van de toekomst en de relatie tussen voeding en gezondheid. Binnen deze thema’s gaat de BOM 50 projecten opzetten waarin 500 partijen deelnemen. Die moeten leiden tot 100 ideeën voor nieuwe producten en diensten, welke vervolgens verder kunnen worden ontwikkeld met behulp van de BOM.

Internationalisering

Brabantse bedrijven worden ook geholpen met het vinden van partners in het buitenland waarmee zij hun product verder kunnen ontwikkelen. Ook gaat de BOM sterker inzetten op handelsbevordering. De BOM ondersteunt buitenlandse bedrijven die zich in de provincie willen vestigen of hun bedrijf willen uitbreiden. Zij stimuleren de bedrijvigheid in Brabant omdat ze samenwerken met toeleveranciers en dienstverleners in de regio. De BOM wil in de komende vier jaar 120 buitenlandse bedrijven aantrekken die werk beiden aan 4000 mensen en € 400 miljoen investeren in de Brabantse economie.

De BOM

De provincie stelt € 6 miljoen beschikbaar aan de BOM om in 2017 deze activiteiten uit te voeren. Voor de komende vier jaar kan de provinciale bijdrage aan de BOM oplopen tot € 24,1 miljoen. De BOM is de belangrijkste uitvoeringsorganisatie van de provincie voor versterking van de economie. De provincie en het ministerie van Economische Zaken zijn aandeelhouder en opdrachtgever van de BOM. Voor meer info, lees Ambities BOM 2017-2020 in een notendop.

Reageer

Vul hier uw reactie in
  • Anti-spamvraag: 1+2=?

Reactiespelregels

  • velden die zijn voorzien van een * zijn verplicht;
  • Uw reacties op artikelen op deze site zijn meer dan welkom, maar we verwijderen reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn;
  • Wij tonen uw mailadres niet, maar gebruiken dit uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden.