Juryvoorzitter en gedeputeerde Erik van Merrienboer (Ruimte) is blij met het grote aantal inzendingen, een ruime verdubbeling ten opzichte van de eerste editie in 2014: “De inzendingen laten een rijkdom aan prachtige plekken zien, en bovendien heel veel enthousiasme en betrokkenheid van Brabanders die zich voor deze plekken inzetten. Maar ook van gemeenten die met hun inzending laten zien hoe zij werken aan ruimtelijke kwaliteit én initiatieven van onderop mede mogelijk maken. Of het nu om grote of juist heel kleinschalige projecten gaat.”

Drijfveer inzendingen

Alle 82 inzendingen zijn zichtbaar op de kaart op www.debrabantsestijlprijs2017.nl. Drijfveer van veel inzendingen is het zichtbaar houden of maken van de geschiedenis van een plek. Andere inzendingen zijn gericht op het verbeteren van plekken in wijken en dorpen, op beleving van de natuur en ontmoetingen tussen mensen. Soms met de gemeente als aanjager, maar vaker een buurtbewoner of groep vrijwilligers.

Nominaties Stijlprijs

Medio februari maakt de jury bekend welke 10 à 20 inzendingen doorgaan naar de volgende ronde. Deze genomineerden krijgen in maart een bezoek van de jury. Eind maart kiest de jury vervolgens 3 tot 5 finalisten. In april en mei kan het publiek stemmen op de finalisten voor de publieksprijs. Tijdens de ProefMEI 2017 in Bergen op Zoom, tweede helft mei, worden tot slot de winnaars van de juryprijs en de publiekprijs bekendgemaakt.

Doel stijlprijs

De provincie organiseert De Brabantse Stijlprijs om de 2 à 3 jaar om de kwaliteit van de fysieke leefomgeving op de agenda te houden en het gesprek te blijven voeren over een mooie, bruikbare en duurzame leefomgeving. Ook wil de provincie zo bijdragen aan de kennis over ruimtelijke kwaliteit in Brabant.

Met de editie 2017 van de Stijlprijs wil de provincie een impuls geven aan goed en professioneel opdrachtgeverschap van Brabantse gemeenten en aandacht vragen voor het belang van een goed ruimtelijk ontwerp en betrokkenheid van inwoners. Laten zien waar Brabanders trots op zijn, wat goed is gelukt en wat voorbeeldig mag zijn voor anderen. En de passie, inzet en verhalen van betrokkenen zichtbaar en beleefbaar maken.

Zie ook

Contacten (1)

Open Links Sluit Links

Reacties (2)

 1. Ernest de Groot
  Uden 07-02-2017 12:44 uur

  Het waterschap Aa en Maas feliciteert dorpsvereniging 't Leker met het bereiken van de volgende ronde met het project Beekherstel en Ommetje Tovensche Beek.
  Ernest de Groot DB WS Aa en Maas.

 2. Jos van den Putte
  Riethoven 05-02-2017 11:10 uur

  Geachte heer of mevrouw,
  op de site van de Brabantse Stijlprijs zie ik dat bij het project van Natuurtuin 't Loo in Bergeijk nog geen foto is geplaatst. Ik ben betrokken bij Natuurtuin 't Loo en wil die graag aanleveren. Als u daarmee akkoord gaat, hoor ik graag hoe dat kan.
  Jos
  Hartelijke groet

Reageer

Vul hier uw reactie in
 • Anti-spamvraag: 1+2=?

Reactiespelregels

 • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
 • velden voorzien van een * zijn verplicht;
 • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
 • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
 • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.