Joep was een markante vrouw met een warm hart en zeer betrokken bij Brabant en de Brabanders. Eruditie en distinctie zijn woorden die op Joep van toepassing waren. Zij zette zich in voor het culturele leven in de provincie Noord-Brabant.

Openbare herdenkingsbijeenkomst

Op verzoek van de familie wordt vrijdag 6 oktober om 13:00 uur een openbare herdenkingsbijeenkomst in de Bois-le-Duczaal in het provinciehuis gehouden. Verwacht wordt dat daarvoor grote publieke belangstelling is. Bezoekers wordt afgeraden met de auto naar het provinciehuis te komen. Een alternatief is parkeren bij Transferium Pettelaarpark. Van het Pettelaarpark naar het provinciehuis is ± 10 minuten lopen.

Joep wordt in de ochtend naar het provinciehuis gebracht en wordt na afloop van de herdenkingsbijeenkomst door de familie naar het crematorium begeleid. De plechtigheid daar vindt in besloten kring plaats.

Reacties (7)

 1. walter van der mee
  blaricum 27-10-2017 23:56 uur

  Beste Jaques,
  Via Paul van de Geyn hoorde ik , dat je vrouw is overleden. Zeer gecondoleerd. Bij Paul en mij kwamen herinneringen terug naar onze toneel uitvoeringen onder jouw bezielende regie. Gasten op het Kasteel met Paul en ik als tweeling broers. Inmiddels meer dan 50 jaar geleden. Jij was by far onze meest favoriet leraar op die " aparte" school in Boxmeer en aan jou bewaren we de dierbaarste herinneringen..
  Sterkte en het ga je goed.


 2. Antoon Hol
  Druten 06-10-2017 16:53 uur

  Vanaf het begin dat ze in het proviciehuis kwam, eerst als statenlid en daarna als gedeputeerde heb ik haar meegemaakt als een zeer betrokken en integer persoon.
  Enkele jaren gelden heeft ze nog voor de bodekring van Noord-Brabant een boek mee samengesteld en daarmee veel respect afgedwongen.
  Ik wens de familie veel sterkte toe.

 3. Jan Oostlander
  Boxmeer 03-10-2017 19:50 uur

  mijn vrouw en ik kennen haar als buurvrouw,als collega raadslid als mede bestuurder van de onze werkgroep ontwikkelingssamenwerking.als leraar van onze 4 kinderen en later als gedeputeerde als loco burgemeester had ik regelmatig contact op het provinciehuis over kunstzaken en vele malen reed zij met mij mee van Den Bosch naar Boxmeer.Dat leverde fijne prive gesprekken op.

 4. Rein Constant
  Eindhoven 03-10-2017 19:29 uur

  Lieve familie,
  Als directeur van het Brabants Steunpunt Jeugdwelzijn (BSJ) was Joep Baartmans de eerste gedeputeerde waar ik mee te maken kreeg, omdat ze jeugdbeleid in haar portefeuille had. Ze staat me bij als een gedeputeerde met een luisterend oor, Integer, beschaafd, echt aardig en bereikbaar. Later bleek dat dit niet vanzelfsprekend is voor een gedeputeerde. Aan haar termijn kwam dus een eind. Haar afscheid was persoonlijk. Nu is ze er echt niet meer!

  Voor haar afscheid (1995) gaf Joep ons het mooi gedrukte boekje ‘De Uren’ van Eva Gerlach. Vierentwintig gedichten over dood en leven, over een moeder en een dochter. Daaruit: 21.00
  “Tijd, draai open en laat haar zien. Zij zit tussen harde leuningen in haar stoel, trijp beschermt haar tegen zonsondergang.
  Het dorp brandt maar zij heeft er geen weet van.
  Spiegel haar niet, doe wat je staat te doen, red haar gezicht zolang zij kijken kan, sla, zwaar van wind en je eigen gewicht, juist over de drempel geluidloos dicht.”
  Het was tijd om het weer te lezen.
  Heel veel sterkte wens ik jullie

  Rein Constant
  Oud directeur BSJ (later K2)

 5. Kees van den Heuvel
  Vught 03-10-2017 17:54 uur

  Op diverse momenten heb ik Joep mogen ontmoeten. Zij was een warme en sympathieke vrouw, die met de nodige vasthoudendheid de aan haar opgelegde taken met kundigheid verrichtte. Met haar overlijden is een intelligente en maatschappelijk betrokken persoon van ons heengegaan. Ik bewaar aan haar een zeer mooie herinnering.
  Geachte familie, ik wens u de komende periode heel veel sterkte toe.
  Met oprechte deelneming,
  Kees van den Heuvel, oud-raadslid te Vught en oud-medewerker Kabinet CdK Noord-Brabant.

 6. Leonie Willems
  eindhoven 03-10-2017 17:32 uur

  Dag Jacques en Bart-Jan.
  Ik heb in de jaren 70 les gehad in het vak nederlands van Joep in Boxmeer op het Elzendaalcollege.
  Ze was een van mijn favoriete docenten ; ze kon prachtig voorlezen en had een fijne stem. Ik heb samen met mijn vriendin Trudie Stevens enkele keren opgepast op jullie zoon Bart- Jan. Heb zelf nu net een carriere van lerares afgesloten eveneens op een omo-school in Deurne. (na 42 jaar)Als gedeputeerde van de provincie Brabant heb ik Joep toen een keer mogen rondleiden op mijn vmbo school in Deurne. Uit de berichtgeving bemerk ik dat haar overlijden zeer onverwacht is gekomen en haar ziekte snelle gevolgen had. Ik wens jou Jacques en je zoon Bart-Jan heel veel sterkte toe om dit verlies te dragen.
  Wat zullen jullie haar warme stem missen. Vriendelijke groet,
  Leonie Willems, oud leerling uit Sambeek.
  vriendelijke groet Leonie Willems

 7. Joke Zwanikken Leenders
  sHertogenbosch 03-10-2017 15:14 uur

  Met Joep in verschillende groepen gezeten over, voor cultuur in Brabant . Heel veel respect en waardering voor haar.

Reageer

Vul hier uw reactie in
 • Anti-spamvraag: Tweede letter van het alfabet?

Reactiespelregels

 • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
 • velden voorzien van een * zijn verplicht;
 • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
 • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
 • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.