Burgemeester Noordanus ontvangt de onderscheiding

Hij kreeg de onderscheiding uit waardering voor zijn inzet voor het openbaar bestuur, in het bijzonder bij de bestrijding van de criminaliteit en het weerbaar maken van de overheid, vanuit een integraal optrekken van overheden.

Peter Noordanus is de voorzitter en drijvende kracht achter de Taskforce Brabant-Zeeland die zich richt op de bestrijding van georganiseerde criminaliteit. Als burgemeester pakte hij door bij de sluiting van drugspanden, malafide autoverhuur, criminele motorbendes, de bestuurlijke aanpak van drugscriminalititeit. Hij zette zich in om middelen binnen te halen voor de bestrijding van ondermijnende criminaliteit. Noordanus begon zijn loopbaan bij het ministerie van Vrom, was ondermeer hoogleraar bouwrecht aan de TU Delft, wethouder in Den Haag en werkzaam bij het bedrijfsleven. In 2010 werd hij burgemeester van Tilburg.

De provinciale onderscheiding Hertog Jan wordt toegekend aan mensen die zich voor de Brabantse samenleving bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt. De onderscheiding bestaat uit een beeld van Hertog Jan te paard van de hand van de kunstenares Willy van der Putt.

Reageer

Vul hier uw reactie in
  • Anti-spamvraag: 1+2=?

Reactiespelregels

  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
  • velden voorzien van een * zijn verplicht;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.