Provinciepenning en ereburgerschap Brabant voor Jan Hommen

De Provinciepenning is toegekend wegens de grote maatschappelijke verdiensten van Jan Hommen, in het bijzonder op economisch gebied.

Jan Hommen heeft een indrukwekkende conduite staat bij het (inter)nationale bedrijfsleven. Hij begon zijn loopbaan bij Lips Aluminium, werkte bij Alcoa, was CFO bij Philips en bestuursvoorzitter bij ING. In zijn rol als president-commissaris van de BOM leverde hij met zijn kennis en ervaring een belangrijke bijdrage aan de positionering en verdere professionalisering van deze organisatie.

De BOM is een ontwikkelingsmaatschappij die bijdraagt aan de aanpak van maatschappelijke vraagstukken, werkgelegenheid schept en Brabant positioneert als een topregio voor kennis en innovatie. Samen met partners biedt zij bedrijven toegang tot kapitaal, kennis, talent, markten en faciliteiten. Jan Hommen is maatschappelijk betrokken en geëngageerd. Hij vervult een rol bij de United World Colleges.

Hoogste onderscheiding

De Provinciepenning is de hoogste onderscheiding die de provincie toekent. De penning is ontworpen door Niel Steenbergen. In het midden van de penning is een jongen te zien die wordt geflankeerd door 4 luiken. De middenstukken hiervan stellen ambachten voor, en de zijkanten activiteiten uit het Brabantse leven.

Reacties (1)

 1. Jacques G. M. Hendrikx
  Vught 27-09-2017 07:20 uur

  Jan Hommen is een voorbeeld van employability. In vele vormen van beleidsontwikkeling is Jan Hommen een toonbeeld van betrokkenheid, passie, visie, volharding en morele kracht. Waarbij het belang van de gemeenschap altijd voorop staat. Dit soort mensen mogen en moeten wij koesteren. Het past zo mooi in de Brabantse belevingswereld. Meer eko minder ego.

Reageer

Vul hier uw reactie in
 • Anti-spamvraag: 1+2=?

Reactiespelregels

 • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
 • velden voorzien van een * zijn verplicht;
 • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
 • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
 • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.