Tom Rombouts studeerde rechten en promoveerde als bestuurskundige op gemeentelijke herindelingen in diverse landen. Hij was achtereenvolgens wetenschappelijk medewerker van de CDA-fractie in de Tweede Kamer, destijds de jongste burgemeester van Nederland in de toenmalige gemeente Wouw, burgemeester van Boxtel, directeur van het Interprovinciaal Overleg en vanaf 1996 burgemeester van ’s-Hertogenbosch.

Belangrijke rol

Als burgemeester van 's-Hertogenbosch heeft hij een belangrijke rol gespeeld bij het vertegenwoordigen van de stad, zowel internationaal als nationaal. Hij heeft het culturele leven gestimuleerd, recentelijk door zijn inzet voor het Jheronimus Bosch Jaar 2016, en is betrokken bij de sport in tal van functies. Hij initieerde de start van de 100e editie van de Tour de France in ’s-Hertogenbosch. Daarnaast vervult Ton Rombouts vele nevenfuncties, zowel nationaal als op Europees niveau.

Provinciepenning

De Provinciepenning is de hoogste onderscheiding die de provincie toekent. De penning is ontworpen door Niel Steenbergen. In het midden van de penning is een jongen te zien die wordt geflankeerd door 4 luiken. De middenstukken hiervan stellen ambachten voor, en de zijkanten activiteiten uit het Brabantse leven.

Reacties (2)

 1. Joop Geevers
  Nuenen 03-10-2017 15:38 uur

  als o.a. mede-lid bestuur CDA-Brabant en een ontmoeting 1990 in Auvers-sur-Oise bgv 100e sterfdag Vincent van Gogh gefeliciteerd

 2. Sjef
  Drunen 03-10-2017 15:12 uur

  Heeft veel betekend voor den Provincie Hoofdstad
  's-Hertogenbosch .
  Wens hem verder Alle goeds toe

Reageer

Vul hier uw reactie in
 • Anti-spamvraag: Tweede letter van het alfabet?

Reactiespelregels

 • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
 • velden voorzien van een * zijn verplicht;
 • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
 • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
 • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.