Brabant Bokaal voor Aukje Nieuwenhuijze, John Maes en Ger van den Oetelaar

15 juli 2024Cultuur, erfgoed, sport en vrijetijdBevat visueel element: Foto

Aukje Nieuwenhuijze, John Maes en Ger van den Oetelaar ontvangen de Brabant Bokaal 2024. De onderscheiding van het Cultuurfonds Noord-Brabant, die al sinds 2008 bestaat, gaat ieder jaar naar personen of vrijwilligers die zich op meer dan bijzondere wijze inzetten voor cultuur en natuur in de provincie.

Maandag 14 oktober 2024 reikt Ina Adema, commissaris van de Koning en voorzitter van het Cultuurfonds Noord-Brabant, de Brabant Bokalen 2024 uit in het Noordbrabants Museum in 's-Hertogenbosch.

Brabant Bokalen

Aukje Nieuwenhuijze (Waalwijk) ontvangt de Brabant Bokaal voor haar grote inspanningen voor amateur musical- en theaterproducties voor kinderen, jongeren en volwassenen in Waalwijk en omgeving. Als regisseur, choreograaf en coördinator bij de Musicalgroepen De Notenkrakers, Djemm! en M-workx is zij de drijvende kracht achter vele voorstellingen.

John Maes (Tilburg) krijgt de onderscheiding voor zijn gedrevenheid en tomeloze inzet als initiatiefnemer, organisator en motivator van poppodium Heyhoef Backstage. Hij heeft daarmee de muzikale diversiteit in Tilburg en de regio bevorderd en lokale talenten ondersteund. Inmiddels heeft Backstage een gerespecteerde status verworven onder de Nederlandse poppodia.

Ger van den Oetelaar (Liempde) wordt geëerd voor zijn vele publicaties en grote verdiensten voor de bescherming en ontwikkeling van het Brabantse cultuur- en natuurlandschap en ver daarbuiten. Zijn inzet als publicist en bestuurder is tomeloos. Met initiatief, volharding en pragmatisme weet hij al decennia zijn stempel te drukken op natuur en erfgoed in Brabant.

Hoeders van Brabant cultuur en natuur

De Brabant Bokaal is sinds 2008 een eerbetoon aan personen die zich als vrijwilliger op meer dan bijzondere wijze inzetten voor de Brabantse cultuur en natuur. Jaarlijks worden maximaal 3 personen met de Brabant Bokaal onderscheiden. De ontvangers van de Brabant Bokaal hebben zich verenigd in Stichting De Brabantse Hoeders. De hoeders kiezen jaarlijks een nieuw cultureel en Brabant-breed project. Iedereen kan kandidaten voor de Brabant Bokaal voordragen. Kijk voor meer informatie en het aanmeldformulier op cultuurfonds.nl.

Over het Cultuurfonds

Het Cultuurfonds investeert elk jaar ruim € 40 miljoen in cultuur en natuur. Dat geld gaat naar zo’n 4000 projecten door heel Nederland, in het Caribisch deel van het koninkrijk en in Suriname. Het Cultuurfonds Noord-Brabant is een van de 12 provinciale afdelingen.

Portretfoto's: Frank van Delft


Heeft u vragen?

Maak dan gebruik van het vragenformulier of bel met het algemene telefoonnummer van de provincie.