Met deze regeling bezoeken jaarlijks zo’n 25.000 scholieren een museum, zoals bijvoorbeeld Markiezenhof Bergen op Zoom, Kasteel Heeswijk, Biesbosch Museum Eiland of Philips Museum.

Groepen 5-6-7-8 van zo’n 250 basisscholen maken gebruik van de mogelijkheid om één van de 87 deelnemende musea te bezoeken.

Gedeputeerde Cultuur Bas Maes: “Met cultuur kun je niet vroeg genoeg beginnen. Het speelt een grote rol in de ontwikkeling van de persoonlijkheid en leert kinderen ergens iets van te vinden en zichzelf en de ander te begrijpen. Museumschatjes zorgt ervoor dat meer Brabanders al op jonge leeftijd in contact komen met kunst en cultuur. We geven niet alleen een vervolg aan deze succesvolle aanpak, we breiden hem ook uit naar iets vergelijkbaars voor middelbare scholieren. Daarover later meer.”

Erfgoed Brabant

De uitvoering van de regeling ligt bij Erfgoed Brabant. Daar kunnen scholen zich melden voor een museumbezoek. Voorafgaand aan dat bezoek ontvangen scholen een lespakket, zodat scholieren worden gestimuleerd om vooraf over het onderwerp na te denken. Na deze inleidende les volgt het museumbezoek. Aan de hand van een gerichte opdracht gaan de leerlingen in groepjes op zoek naar een voorwerp. Na afloop van het project Museumschatjes zullen leerlingen op een andere manier naar oude voorwerpen en erfgoed kijken.

Bezoek voor meer informatie: https://www.erfgoedbrabantacademie.nl/lesmateriaal/museumschatjes

Contact

500.000 euro voor voortzetting succesvolle project Museumschatjes