Derde Brabantse mkb challenge van start: bewegen in de openbare ruimte

8 oktober 2024EconomieBevat visueel element: Foto

De provincie Noord-Brabant wil dat Brabanders meer bewegen. Een omgeving die uitnodigt om te bewegen is daarom belangrijk. De provincie lanceert de 3e editie van de Brabantse mkb challenge, waarin ondernemers hun innovatieve ideeën hiervoor kunnen indienen.

Maak kans op €40.000 innovatiebudget!

De 3e challenge richt zich specifiek op het activeren van bewegen in de openbare ruimte. Ondernemers worden uitgedaagd om innovatieve producten en diensten te ontwikkelen die sport, spel of recreatief bewegen stimuleren. Zoals een speeltoestel of een nieuw sportveld.

Het doel? Brabanders die nu minder bewegen, enthousiasmeren om actiever te worden. Daarbij worden samenwerkingen met bijvoorbeeld cultuur, erfgoed of vrijetijdsbesteding aangemoedigd om nieuwe manieren van bewegen te ontdekken.

Stimuleren van spelplezier

Tijdens de vorige challenge kwam de ‘Moby Playground’ als winnaar uit de bus bij fysieke producten. Het Nuenens ontwerp bestaat uit een interactieve speelkoepel op een speciaal ontworpen kunstgrasveld en stimuleert kinderen met gesproken opdrachten, muziek en lampjes om te bewegen. Het bedrijf Novasports kon het ontwerp met het gewonnen geldbedrag verfijnen en gereed maken voor de markt.

Samenwerking met SSNB en InnoBeweegLab

Deelnemers krijgen ondersteuning van SSNB en InnoBeweegLab. Deze partners bieden hun expertise, netwerk en praktijkervaringen aan, zodat ondernemers hun ideeën in co-creatie realiseren. Bovendien zijn er mogelijkheden om gebruikerstesten uit te voeren in deelnemende gemeenten.

Doe mee!

Ook bijdragen aan een beweegvriendelijk Brabant? Mkb-ondernemingen kunnen tot vrijdag 1 november 2024 16.00 uur een aanvraag indienen voor de challenge.

Meer informatie en aanmelden


Heeft u vragen?

Maak dan gebruik van het vragenformulier of bel met het algemene telefoonnummer van de provincie.