Hulp voor micro en klein mkb bij verduurzamen

22 juli 2024EnergieBevat visueel element: Foto

Het Ontzorgingsloket mkb Brabant is open. Micro en klein mkb’ers die hun bedrijfspand of bedrijfsproces willen verduurzamen kunnen tot 1 mei 2027 bij het loket terecht voor advies en begeleiding.

Brabant kent veel bedrijvigheid. De gestegen energieprijzen hebben ervoor gezorgd dat de kosten van de energievoorziening van bedrijfspanden en/of bedrijfsprocessen flink omhoog zijn gegaan. Verduurzaming kan deze kosten flink drukken.

Verschillende ontzorgingsopties

Veel ondernemers willen ook wel graag verduurzamen, maar vinden de tijd niet om naast het runnen van hun eigen bedrijf te gaan verduurzamen. Ook is het niet makkelijk, want wat is er mogelijk? Hoe pak je dit aan? Daarbij helpt het Ontzorgingsloket mkb. Er is een menukaart met alle opties waaruit de ondernemer kan kiezen. Deze opties geven de ondernemer inzicht in duurzame kansen van het bedrijfspand of bedrijfsproces.

Hoe werkt het?

Bent u ondernemer en wilt u hulp bij de verduurzaming van uw pand of bedrijfsproces? Het ontzorgingsproces gaat als volgt.

  1. U meldt zich aan bij het loket via een aanmeldformulier.
  2. Valt uw aanvraag binnen de voorwaarden? Dan heeft u een gesprek met een expert van het loket. De expert neemt met u door wat er nodig is om te verduurzamen en welke hulp u van het loket kunt krijgen.
  3. Als de wensen en mogelijkheden overeenkomen, ontvangt u van de expert aan de hand van de mogelijke opties een ontzorgingsvoorstel.
  4. U ondertekent een intentieovereenkomst en krijgt een verduurzamingsadvies voor het pand of bedrijfsproces. Op basis van het advies kunt u stappen gaan zetten om uw bedrijfspand of bedrijfsproces te verduurzamen.
  5. De provincie Noord-Brabant betaalt het advies voor een deel. Daarnaast betaalt u een eigen bijdrage.

Ga naar het Ontzorgingsloket mkb en meld u aan


Heeft u vragen?

Maak dan gebruik van het vragenformulier of bel met het algemene telefoonnummer van de provincie.