Provincie wil einde 2024 subsidieregeling voor PAS-melders

8 oktober 2024Aanpak stikstofBevat visueel element: Foto

Provincie Noord-Brabant heeft een aanvraag ingediend bij het Rijk om oplossingen voor PAS-melders te realiseren. Brabant is van plan om de komende 3 jaar het volledig beschikbare bedrag per provincie aan te vragen.

In 2024 gaat het om € 7,9 miljoen. Dit geld is onderdeel van de Regeling provinciale maatregelen PAS-melders. Provincie Noord-Brabant heeft het plan om hiermee een subsidieregeling op te zetten. Deze regeling wordt nu uitgewerkt. Er wordt gedacht aan een subsidieregeling voor bijvoorbeeld emissiereducerende maatregelen, omvorming en extensivering of verplaatsing.

Brabant wil deze regeling einde dit jaar openstellen. Dan kunnen PAS-melders zich daarvoor inschrijven. Brabant wil zoveel mogelijk van de ongeveer 330 bedrijven helpen.

Brabant gaat ook gebruik maken van de inzet van zaakbegeleiders die PAS-melders ondersteunen in de uitvoering van de regeling en het proces naar legalisatie. Een zaakbegeleider kan samen met de PAS-melder kijken naar de opties die er zijn en welk maatwerk er nodig is. Brabant probeert binnen de mogelijkheden en onder verantwoordelijkheid van het Rijk PAS-melders toekomst en perspectief te bieden.


Heeft u vragen?

Maak dan gebruik van het vragenformulier of bel met het algemene telefoonnummer van de provincie.

Direct naar