Provincie start met grote onderhoudsbeurt N284 Reusel-Hapert

12 september 2024Verkeer en vervoerBevat visueel element: Foto

Provincie Noord-Brabant start vanaf maandag 23 september met een grote onderhoudsbeurt aan de provinciale weg N284 tussen Reusel en Hapert. De werkzaamheden vinden voor een groot deel in de nacht plaats. Aannemer BAM voert de werkzaamheden uit en verwacht op 16 oktober klaar te zijn. Tijdens de werkzaamheden gaat de weg in fasen dicht voor doorgaand verkeer.

Het asfalt van de provinciale weg wordt vervangen door een nieuwe (geluidsreducerende) laag. In gevaarlijke bochten komen vangrails om de bomen af te schermen voor de weggebruikers en wordt bermverharding aangebracht. Plaatselijk worden kleine verkeerskundige aanpassingen uitgevoerd om inhalen of verkeerd van de weg afdraaien te voorkomen.

Reconstructie

Over enkele jaren staat een reconstructie van de provinciale weg N284 tussen Reusel en de A67 bij Hapert op de planning, een gezamenlijk project van de provincie Noord-Brabant, gemeente Bladel en gemeente Reusel- De Mierden.

“Maar deze weg heeft op dit moment al dringend een onderhoudsbeurt nodig om de weg veilig en berijdbaar te houden”, zegt gedeputeerde Stijn Smeulders (mobiliteit). “Daarom is het goed dat we, vooruitlopend op de herinrichting, deze werkzaamheden uitvoeren. Door nu het onderhoud alvast op te starten voorkomen we dat de technische staat van de weg verslechtert.”

Weg in fasen dicht voor doorgaand verkeer

Omdat de werkzaamheden vooral in de avond en de nacht tussen 20.00 uur en 05.00 uur plaatsvinden, heeft het doorgaande verkeer minimale hinder van de werkzaamheden. De afsluitingen betreffen elke keer een deel van de weg. Aannemer BAM werkt gefaseerd in vakken van kruising tot kruising.

De werkzaamheden starten op de rotonde Hamelendijk in Reusel en eindigen bij de A67 in Hapert. Het verkeer wordt per fase lokaal omgeleid. Fietsers kunnen altijd langs de N284 blijven fietsen.

De belangrijkste feiten op een rij

  • Van 23 september tot en met 27 september blijft de rijbaan open.
  • Van zaterdag 28 september 17.00 uur tot en met maandag 30 september 06.00 uur is de weg tussen rotonde Hamelendijk Reusel en kruising Raambrug Bladel dicht.
  • Vanaf maandag 30 september tot woensdag 16 oktober is de weg iedere doordeweekse nacht dicht van 20.00 tot 05.00 uur.

Heeft u vragen?

Maak dan gebruik van het vragenformulier of bel met het algemene telefoonnummer van de provincie.