Werk aan Noordelijke Randweg Zevenbergen officieel van start

27 augustus 2024Verkeer en vervoerBevat visueel element: Video

Met de onthulling van een levensgroot bouwbord zijn deze week de werkzaamheden aan de Noordelijke Randweg van Zevenbergen officieel van start gegaan.

Downloads

De nieuwe weg, die onderdeel is van de N285, zorgt voor een goede ontsluiting van Zevenbergen-Noord. Daar worden nieuwe woningen en het klimaatadaptieve bedrijventerrein Koekkoek 2 gebouwd.

Het tracé leidt straks onder meer langs 2 nieuwe rotondes, over een brug over de Roode Vaart, door een halfverdiepte tunnel onder de Achterdijk én over een nieuw viaduct over de spoorlijn Lage Zwaluwe-Roosendaal. Het is voor het eerst dat de provincie zelf zo’n spoorviaduct aanlegt.

Door de inzet van schonere machines en een langere bouwperiode, kunnen we pieken in de stikstofneerslag voorkomen.

“Dit is een heel mooi moment”, zegt gedeputeerde Stijn Smeulders (mobiliteit). “Door de inzet van schonere machines en een langere bouwperiode, kunnen we pieken in de stikstofneerslag voorkomen en eindelijk aan de slag met deze belangrijke weg. Want door de realisatie van de randweg kunnen we de ontwikkelingen in Zevenbergen-Noord mogelijk maken. Door het gebruik van geluidsarm asfalt wordt geluidsoverlast voor de omwonenden zoveel mogelijk beperkt.”

Suikerindustrie

Wethouder Danny Dingemans is blij dat het werk nu echt in gang wordt gezet. “Er is goed nagedacht over het ontwerp van de kunstwerken (bruggen en tunnelbak) met een duidelijke verwijzing naar de suikerindustrie. Nu is de gemeente aan zet om een goed ontwerp te maken voor het deel van de huidige provinciale weg door Zevenbergen dat straks vervalt als doorgaande weg.”

Bijzonder aan het project is de hoeveelheid extra natuur die wordt aangelegd in het gebied. Een groot deel van de ideeën is samen met bewoners van de Achterdijk tot stand gekomen. Zo wordt er ruimte gecreëerd voor recreatie, wandelen en het spotten van vogels. Die zijn straks extra goed te zien vanaf een nieuwe steiger die wordt aangelegd op het water.

Speciale BouwApp

De nieuwe randweg, die met een boog om het noordelijke gedeelte van Zevenbergen heenloopt, wordt aangelegd in 8 verschillende fases. Naar verwachting is het werk half 2027 klaar.

Via de BouwApp houdt aannemer Mourik Infra omwonenden en weggebruikers op de hoogte van werkzaamheden.


Heeft u vragen?

Maak dan gebruik van het vragenformulier of bel met het algemene telefoonnummer van de provincie.