Museumschatjes in het museum

Daarnaast is ook geld beschikbaar voor het gebruik van kennisvouchers en voor ondersteuning bij crowdfunding. Deze 3 nieuwe paragrafen van de bestaande subsidieregeling voor hedendaagse cultuur gaan op 3 april in, vanaf dat moment kunt u aanvragen indienen.

Provinciale Staten

Tussen 2013 en 2016 heeft de provincie de culturele sector met incidentele middelen ruimte geboden om te zoeken naar nieuwe perspectieven om de bezuinigingen van de rijksoverheid op cultuur het hoofd te kunnen bieden. Dit werd de zogenoemde impulsgeldenregeling, een initiatief van Provinciale Staten. Omdat de ervaringen hiermee overwegend positief zijn, is in het Uitvoeringsprogramma Cultuur voor de huidige periode besloten het programma voort te zetten.

‘We passen de regeling wel aan. Enerzijds omdat de regeling moet passen in het nieuw uitvoeringsprogramma cultuur. Maar ook omdat de nodige kritiekpunten uit de sector kwamen, en daar hebben we ook serieus naar gekeken”, stelt Henri Swinkels, gedeputeerde van Cultuur.

Amateurkunst

“De belangrijkste wijziging is dat nu ook kunstprojecten uit de hoek van amateurkunst, cultuureducatie en erfgoed een beroep kunnen doen op de regeling. Daarnaast is het instrument ‘kennisvoucher’ uit het programma gehaald, en in een aparte paragraaf ondergebracht. Hiervoor is € 200.000 beschikbaar”, vertelt Swinkels.

En tenslotte is de procedure vereenvoudigd, waardoor de beoordeling van aanvragen eenvoudiger en de behandeltermijn korter wordt. Doelstellingen en criteria zijn opnieuw en scherper geformuleerd en advisering voor het indienen van de aanvraag is niet meer verplicht.

bkkc

De impulsgeldenregeling is de afgelopen jaren uitgevoerd door bkkc, en zij gaan ook de nieuwe regeling uitvoeren. Vanwege de uitbreiding naar amateurkunst en erfgoed doen zij dat in nauwe samenwerking met Kunstbalie en Erfgoed Brabant.

Reacties (3)

 1. Danielle van Dosselaar (adviseur marketing & communicatie, bkkc)
  13-02-2017 14:55 uur

  Meer informatie en actuele richtlijnen over de nieuwe impulsgeldenregeling worden in de loop van de maand gepubliceerd op www.bkkc.nl/financiering.

  Heb je voor die tijd al een dringende vraag, neem dan contact op met een van onze adviseurs: www.bkkc.nl/wieiswie

 2. Frauke Mos
  Helmond 13-02-2017 11:03 uur

  Omdat we nu lezen dat ook 'erfgoed' onder de regeling valt is onze vraag of onderzoek en publicatie over expl groen erfgoed in verband met cultuur -zoals de geschiedenis rond Vincent van Gogh (historisch landschap m.n.) ook onder de regeling valt?

 3. Maria/M.art
  Landerd 10-02-2017 17:53 uur

  Kunt u mij aangeven hoe ik dat kan aanvragen voor een groep kunstenaars.

Reageer

Vul hier uw reactie in
 • Anti-spamvraag: 1+2=?

Reactiespelregels

 • velden die zijn voorzien van een * zijn verplicht;
 • Uw reacties op artikelen op deze site zijn meer dan welkom, maar we verwijderen reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn;
 • Wij tonen uw mailadres niet, maar gebruiken dit uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden.