Afslag Eindhoven kreeg in januari van dit jaar al een voorschot van 75.000 euro op deze subsidie omdat anders een geplande productie in gevaar kwam.

Matzer kreeg bij de toekenningen in november een deel van de gevraagde subsidie toegekend (730.000 euro). Dit vanwege het bereiken van het subsidieplafond. Met deze extra middelen wordt dat plafond verhoogd, en kan de provincie de aanvraag van Matzer helemaal honoreren. Hiervoor hebben Provinciale Staten geld beschikbaar gesteld tijdens de behandeling van de Perspectiefnota.

Traject afgerond

Om meer rijksgelden voor cultuur naar Brabant te krijgen, heeft de provincie vorig jaar bepaald dat alle instellingen die subsidie van het rijk of de nationale fondsen krijgen, matching krijgen. Met de toekenning van deze twee subsidies is dit traject nu afgerond.

Boost voor cultuur

Gedeputeerde Henri Swinkels: “Met onze nieuwe werkwijze hebben we heel veel meer rijksgelden naar Brabant weten te halen, maar liefst 27,5 miljoen euro in totaal. Dat is negen miljoen meer dan de vorige periode. Samen met onze eigen investering van meer dan 20 miljoen euro hebben we cultuur in Brabant een flinke boost gegeven, daar ben ik van overtuigd. Zowel bij de instellingen die nationaal belangrijk zijn, als bij voor Brabant belangrijke cultuur en talentvolle initiatieven.”

Reageer

Vul hier uw reactie in
  • Anti-spamvraag: Tweede letter van het alfabet?

Reactiespelregels

  • velden die zijn voorzien van een * zijn verplicht;
  • Uw reacties op artikelen op deze site zijn meer dan welkom, maar we verwijderen reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn;
  • Wij tonen uw mailadres niet, maar gebruiken dit uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden.