Brabantse energie-intensieve industrie bundelt krachten

Dat energie besparen een onderwerp is dat leeft binnen de wereld van de Brabantse energie-intensieve industrie bleek wel uit de grote belangstelling die er was voor de bijeenkomst. Maar liefst 17 bedrijven waren aanwezig, waaronder grote namen als Mars, Sabic en Heineken waar de bijeenkomst plaatsvond.

Energie-coördinatoren van de energie-intensieve bedrijven gaan plaatsnemen in de BEL-groep die bestaat uit verschillende thematische werkgroepen. Binnen deze werkgroepen wisselen de energie-coördinatoren ervaringen en goede voorbeelden uit als het gaat om sturing op het energieverbruik in de hele organisatie. Een aanpak waar bedrijven in de provincie Overijssel al goede resultaten mee hebben bereikt. Daar heeft een groep van zeven bedrijven, goed voor samen € 65 miljoen aan energiekosten, ondervonden dat de aanpak kan bijdragen aan een energiebesparing tot wel 10% van het totale verbruik.

De provincie Noord-Brabant ziet voor zichzelf een rol weggelegd als initiator en aanjager van dit kennisplatform. De waardevolle kennis die dit netwerk oplevert, wil zij vervolgens zo veel mogelijk delen met andere bedrijven uit de provincie.

De BEL-groep zal nog voor de zomer bij elkaar komen voor de officiële kick-off.

Reageer

Vul hier uw reactie in
  • Anti-spamvraag: 1+2=?

Reactiespelregels

  • velden die zijn voorzien van een * zijn verplicht;
  • Uw reacties op artikelen op deze site zijn meer dan welkom, maar we verwijderen reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn;
  • Wij tonen uw mailadres niet, maar gebruiken dit uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden.