Subsidie voor Smart Energy Link

Een smart grid is een duurzaam energiemodel dat de energie-efficiëntie bevordert door onder andere energie slimmer te meten, te sturen en uit te wisselen. SEL richt zich op de ontwikkeling van smart grids op bedrijventerreinen.

Nieuw energiemodel

Vlaanderen en Nederland ondernemen de nodige pogingen om het energieprobleem te verhelpen: zo gaan het Energieakkoord (NL) en Energiepact (VL) voluit voor een nieuw energiemodel, waarin hernieuwbare energieproductie en energiebesparing centraal staan. SEL stelt negen bedrijventerreinen centraal. Voor deze locaties wordt tegen 2020 gestreefd naar een vermindering van 10% in energieverbruik, 28% hernieuwbare energie en 5% efficiëntiewinst voor de resterende energiebehoefte.

Er wordt in totaal ongeveer € 8,5 miljoen in de Vlaams-Nederlands grensregio geïnvesteerd, waarvan € 3,4 miljoen uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) komt.

Meer info: Interreg Vlaanderen-Nederland

Zie ook

Links naar (1)

Open Links Sluit Links

Reageer

Vul hier uw reactie in
  • Anti-spamvraag: Tweede letter van het alfabet?

Reactiespelregels

  • velden die zijn voorzien van een * zijn verplicht;
  • Uw reacties op artikelen op deze site zijn meer dan welkom, maar we verwijderen reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn;
  • Wij tonen uw mailadres niet, maar gebruiken dit uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden.