11 personen op de foto, 5 staand op de eerste rij, 6 geknield vooraan.
Onder de naam Sportlight zijn de samenwerkende gemeenten aan de slag gegaan om passend sport- en beweegaanbod voor mensen met een beperking (mensen die minder gemakkelijk kunnen sporten of bewegen) dichtbij huis vindbaar te maken. Door bundeling van kennis, kwaliteit, menskracht, accommodaties en financiën is het doel de sport- en beweegdeelname van mensen met een beperking in de regio Eindhoven structureel te verhogen.

Iedereen doet mee

Henri Swinkels, gedeputeerde Leefbaarheid en Cultuur van de provincie Noord-Brabant, is heel blij met deze ontwikkeling. “Ik vind het belangrijk dat iedere Brabander de kans heeft om te ontdekken waar zijn kwaliteiten liggen, en dat hij of zij die verder kan ontwikkelen. Iedereen doet mee in Brabant of moet mee kunnen doen, met of zonder beperking.”
De Eindhovense sportwethouder Jakob Wedemeijer vindt de app en website een grote stap vooruit om sporten te stimuleren: “Met onze nieuwe sportvisie willen we het bewegen in de stad voor álle inwoners verder stimuleren. Daarvoor is het noodzaak dat sporten toegankelijk zijn, ook voor mensen met een beperking. Dit loket verbindt sportorganisaties aan mensen en maakt het zoeken naar een geschikte sport inzichtelijker. Mooi dat nu ook in regio Eindhoven de technologie kansen biedt om Eindhovenaren in beweging te brengen. Bewegen door verbinden.”

De regionale samenwerking wordt mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Brabant en de samenwerkende gemeenten Bergeijk, Cranendonck, Eindhoven, Heeze-Leende, Oirschot, Valkenswaard en Veldhoven.

Meer informatie: www.unieksporten.nl

Reageer

Vul hier uw reactie in
  • Anti-spamvraag: Tweede letter van het alfabet?

Reactiespelregels

  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
  • velden voorzien van een * zijn verplicht;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.