wegwerkers

Biobased materialen zijn hernieuwbare materialen van biologische oorsprong. Zo wordt de deklaag van het asfalt voorzien van biobitumen. Deze is niet afkomstig van aardolie- industrie maar komt vrij als reststof bij papierproductie. Nooit eerder is op deze schaal biobutimen toegepast binnen Europa. Daarnaast zijn er veel producten op biologische basis die langs deze weg een primeur beleven; de bebording, markering op de weg en het straatmeubilair. 

Ook het beton dat wordt toegepast om grote stukken fietspaden te vernieuwen is uniek. Een belangrijk gedeelte van het zand en grind wordt vervangen door hergebruik van betonpuin. De Co2-emissie van dit beton is veel lager dan van ander beton. Daarnaast worden er op twee plaatsen pilots uitgevoerd met vervanging van cement en grind wat het milieu nog minder zal belasten.

Naar verwachting vinden de werkzaamheden plaats tussen 29 mei en 28 juli 2017.

Informatiebijeenkomst

Op dinsdag 16 mei tussen 18.00 en 21.00 uur bent u welkom tijdens een vrije inloopbijeenkomst in D’n Brabander aan De Ripseweg 2 te Elsendorp voor een toelichting op de werkzaamheden aan de weg en de biobased toepassingen.

Zie ook

Contacten (1)

Open Links Sluit Links

Reageer

Vul hier uw reactie in
  • Anti-spamvraag: 1+2=?

Reactiespelregels

  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
  • velden voorzien van een * zijn verplicht;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.