wegwerkers

Afgelopen week zijn de inritten tussen de hoofdrijbaan en het fietspad her-bestraat bij aanwonenden en aangrenzende bedrijven. Ter hoogte van de vervallen parkeerplaats zijn de bomen inmiddels gerooid.

Werkzaamheden 23 oktober t/m 29 oktober

In het weekend van 20 oktober is het weggedeelte tussen Rochadeweg en de komgrens Helmond volledig afgesloten (geweest). Vanaf 23 oktober kan het verkeer vanaf de A67 weer (eenzijdig) over de N612 richting Helmond. Vanuit Helmond wordt het verkeer omgeleid via de Vossenbeemd -> Varenschut en de Rochadeweg. Komende week zal het fietspad naast de Rochadeweg worden voorzien van een nieuwe deklaag en wordt er verder gegaan met het her-bestraten van de inritten. Tevens zullen er werkzaamheden aan de brug over het Eindhovens kanaal uitgevoerd gaan worden.

De aannemer streeft er naar de N612 op 27 oktober 2017 om 18:00 uur volledig open te stellen. Hierna vinden er afrondende werkzaamheden plaats, bijvoorbeeld aan het fietspad met beperkte verkeersmaatregelen. De aannemer zal de hinder zo veel mogelijk beperken. In verband met het herbestraten zullen de fietspaden zo goed mogelijk beschikbaar en schoon gehouden worden. Ondanks alle inspanningen kan het incidenteel voorkomen dat fietsers even moet afstappen.

De werkzaamheden

 • vernieuwen van de asfaltdeklaag van de N612
 • vervangen van de geleiderail aan de zijde van de Zuid-Willemsvaart
 • energiezuiniger maken van diverse verlichtingsinstallaties
 • vervangen van de lussen en de software van de verkeerslichten bij de Rochadeweg.

Voortgang werkzaamheden

Inmiddels zijn de werkzaamheden aan de N612 tussen Helmond en Someren in uitvoering. Er is al gestart met het vervangen van de geleiderail langs het kanaal en het verlagen van de bermen tussen de A67 en de Rochadeweg. Het asfalt van de rijbaan tussen de rotonde bij de A67 tot voorbij de kruising met de Rochadeweg is vervangen. Ook is het verkeerslicht verder geüpdatet met nieuwe detectielussen. Vanaf 9 oktober t/m 20 oktober wordt verder gegaan met het vervangen van de geleiderail en het verlagen van de bermen vanaf de kruising Rochadeweg tot aan de komgrens van Helmond.

Omleidingen en hinder

 • Het verkeer kan vanaf 9 oktober weer zoals gebruikelijk in beide rijrichtingen rijden tussen de rotonde A67 en de Rochadeweg.
 • Vanaf 9 oktober is ook het doorgaand verkeer vanaf de Rochadeweg op de N612 in noordelijke richting naar Helmond mogelijk.
 • Het verkeer in zuidelijke richting vanaf de komgrens Helmond wordt de komende periode omgeleid via de Vossenbeemd richting Rochadeweg.

Kijk voor meer informatie op Haalmeeruitdeweg.nl

Zie ook

Reacties (14)

 1. Webredactie@brabant.nl
  27-10-2017 17:08 uur

  @pablo: Het fietspad ligt op een gedeelte inderdaad dicht langs de weg. Er is daar ter plaatse onvoldoende ruimte voor een geleiderail. Plaatsing van een geleiderail zou betekenen dat het fietspad smaller gemaakt moet worden, wat weer onveiligheid met zich meebrengt. Er komen wel andere betonbanden tussen de weg en het fietspad, om toch een betere scheiding te hebben. Geleiderail neemt namelijk meer ruimte in dan alleen de constructie, omdat er ook rekening mee gehouden moet worden dat de rail uitbuigt op het moment dat er een auto tegenaan rijdt.). Er komen nog paaltjes op de banden. Het is jammer dat enkele bomen moeten wijken. De bomen die te dicht langs de rijbaan staan waar geen geleiderail tussen past hebben we helaas moeten rooien. Dit in verband met de verkeersveiligheid. Vanaf november worden er nieuwe bomen geplant op meer afstand van de weg. Het fietspad krijgt een nieuwe laag asfalt. In principe hoeven fietsers niet langer te wachten bij de verkeerslichten. Mogelijk komt/kwam dit door de werkzaamheden die nog niet gereed waren. Handhaving op snelheid ligt primair bij de politie/gemeente.

 2. Pablo
  Asten 18-10-2017 21:28 uur

  Als dagelijkse gebruiker van de fietspad naast deze weg wil ik graag mijn meningen kwijt.
  Allereerst hoopte ik veel verbetering met de werkzaamheden, maar dat lijkt niet te komen.
  De enigste waar ik positief over ben is dat het stukje fietspad op een heuvel is vervangen (aangrenzend aan de rochadeweg) deze was versleten en er zaten barsten en gaten in). Maar daarnaast heb ik ook meningen waar ik mee zit en niet leuk vindt: bij het heuveltje waar reeds de fietspad is vernieuwd is een stuk waarbij het fietspad tegen de weg aan ligt, er zit maar een paar centimeter (minder dan 20 cm (zelf gemeten)) tussen en wordt gescheiden door gesteente. Ik zie graag hier een schutting of vangrail staan. Stel dat er iemand uit belans raakt en op de verkeerde kant terrecht komt door te vallen, dan is de kans (zeer) groot dat zijn hoofd op de weg valt. En aangezien dat ze hard rijden (enkele nog harder dan het toegestane maximum snelheid) dan is er kans dat die persoon wordt aangereden, zeer gevaarlijk en ik fiets dit stuk graag zo snel mogelijk voorbij en ga desnoods op de rijbaan rijden zo ver mogelijk hiervandaan (ik val liever in de sloot dan op de autorijbaan) dus ik zie graag hier verbetering in. Daarnaast hebben ze vandaag bomen gekapt, ook hier ben ik niet tevreden mee. Deze waren belangrijk voor me, ze zorgen voor zuurstof en houden zijwaartse wind tegen. Ook is er weinig groen hier, echt gezond rijden wordt het niet meer hier. (Ik zie ze graag terug en wil graag de reden weten waarom ze weg moeten).
  Ook moeten fietsen langer wachten bij de kruising bij de rochade weg (naar mijn mening, maar het kan ook ze zijn vanwege de omleiding). Als laatst heb ik het idee dat hier alleen maar de automobilisten worden verwend, terwijl het eigenlijk de bedoeling is om het stimuleren van meerdere fietsgebruik en ook uitstoot verminderen. Wordt het fietspad ook nog aangepast ? Komt er meer groen ? gaat de snelheid voor automobilisten omlaag ?

 3. webredactie
  's-Hertogenbosch 18-10-2017 16:18 uur

  @ Willeke (beantwoord 11 okt per mail): dank voor uw reactie. We kunnen ons uw zorg voorstellen en inmiddels zijn we gekend in het probleem. Dat maakt dat we aan het begin en einde van de Lungendonk borden/hekken hebben laten plaatsen met tekst dat doorgaand verkeer gestremd is (bestemmingsverkeer is mogelijk) en ook daarbij benadrukt dat de aslast van de brug beperkt is. In principe is dit een gemeentelijke aangelegenheid. We hebben Someren hier over ingelicht.
  Het is inderdaad zo dat de Lungendonk geen officiële omleidingsroute is maar wordt helaas als sluiproute gebruikt. Hopelijk biedt bovenstaande uitkomst voor jullie.

 4. Willeke
  Helmond 09-10-2017 12:20 uur

  *Bericht gestuurd aan gemeente ,doorverwezen naar hier. De situatie vraagt echt om een snelle reactie. Vanmorgen weer letterlijk de berm in moeten springen HELP !!!!!


  *Wat fijn dat de kanaaldijk (N612) opgeknapt wordt !! Natuurlijk heb je daar als omwonende overlast van . Zware vrachtwagens die het hele weekend dag en nacht langskomen, maar hé het is voor een goed doel dus dat nemen we voor lief.
  Wat we niet voor lief nemen is "hel-weekend" op de Lungendonk. Man wat is het hier nu gevaarlijk !! Vrachtwagens en ander zwaar verkeer dat massaal de tonnage beperking negeert. Automobilisten die gefrustreerd door de omleiding (die overigens NIET over de Lungendonk gaat ) het gaspedaal nog eens lekker intrappen , en letterlijk over de vluchtheuvel vliegen. Dit alles gemixt met fietsers , wandelaars en aanwonenden die (net als ik) toch hun hond uit moet laten. LEVENSGEVAARLIJK. En natuurlijk is er in het weekend niemand bereikbaar.......
  Nu is dit nog maar een weekend , maar ik houd mijn hart vast als hier straks halverwege oktober tijdens fase 2 ook nog schoolgaande kinderen op de fiets aan toegevoegd worden.
  Dit alles op een weg die hier totaal niet voor ingericht is en die al decennia om groot onderhoud en herinrichting roept.

 5. Webredactie
  's-Hertogenbosch 06-10-2017 11:19 uur

  @Manon Dank voor uw reactie. De weginrichting van de N612 (Someren richting Helmond) zal er anders uit komen te zien dan de weg van Someren naar Weert (N266).

  Ik kan me uw vraag wel voorstellen. Echter, het fietspad naast de N612 ligt hier op voldoende afstand van de hoofdrijbaan. Op een enkele plaats wordt een houten geleiderail geplaatst, dit betreft totaal maar 100 a 200 mtr.
  Met vriendelijke groet, Ilse van Schijndel, omgevingsmanager

 6. Manon
  Helmond 05-10-2017 10:18 uur

  Goedemorgen, mijn vraag is of er ook een vangrail/houten hek oid. Komt tussen de weg en het fietspad? (Net als bij het stuk weg vanaf Asten/Someren dat eerder opgeknapt werd) ik zou het zeer op prijs stellen daar ik als ik daar fiets (woon-werk) mij erg onveilig voel. (Als er auto’s uitwijken)

 7. Webredactie
  's- Hertogenbosch 25-09-2017 11:48 uur

  @Fh Fietsers kunnen doorgang vinden op de provinciale weg. Het kan zijn dat in de loop van de weken de fietsers deels op een afgescheiden rijbaan komen te fietsen ivm asfalteringswerkzaamheden aan het fietspad.

 8. Fh
  24-09-2017 12:33 uur

  Kun je met de fiets wel blijven rijden tussen de snelweg en Rochadeweg?

 9. Webredactie
  's-Hertogenbosch 19-09-2017 09:39 uur

  @TvandeVorst Ik zal u deze toemailen. Inmiddels vindt u deze ook onder de documenten en bestanden op deze pagina.

 10. Webredactie
  's-Hertogenbosch 19-09-2017 09:38 uur

  @Bramregtien Gaan we voor zorgen!

 11. T. van de Vorst
  Weert 18-09-2017 15:11 uur

  Kunt u mij de omleidingen mailen?

 12. Bram Regtien
  Helmond 18-09-2017 11:02 uur

  Wilt u ook zorgen, dat de afsluiting dan daadwerkelijk op haalmeeruitdeweg te vinden is inclusief omleiding?

 13. Webredactie
  's-Hertogenbosch 15-09-2017 08:43 uur

  @MichelVeeneman De werkzaamheden starten op maandag 25 september en duren tot begin november. Verkeer richting het noorden, vanaf de A67 heeft behoudens enkele weekendafsluitingen altijd doorgang. Vice versa is gefaseerd gestremd. De omleidingsroutes lopen via de N279 als je richting het zuiden wilt. De Lungendonk hebben wij dan ook niet als actieve omleidingsroute op de borden aangekondigd en zullen hiervoor dus niet gebruikt worden.
  Meer informatie? Zie ook www.haalmeeruitdeweg.nl

 14. Michel Veeneman
  Helmond 13-09-2017 14:55 uur

  Ik hoop dat het verkeer niet over de Lungendonk geleid gaat worden,deze weg (waar ik zelf aan woon) is al als sluip route zeer druk en gevaarlijk.
  Heeft geen uitwijk mogelijkheden voor fietsers of voetgangers.
  Ook wordt deze weg algebruikt door zeer zwaar verkeer .hir is al diverse malen contact overgeweest met gemeente Helmond door het schuren van de gevels door het dreunen van deze weg, overegins is er ook aan het eind van de weg een brug met een tonnage beperking van 1 ton as druk ,waar ook niemand zich iets van aan trekt,

Reageer

Vul hier uw reactie in
 • Anti-spamvraag: Tweede letter van het alfabet?

Reactiespelregels

 • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
 • velden voorzien van een * zijn verplicht;
 • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
 • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
 • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.