Op de agenda van de Statendag van 7 april staan onder meer de volgende bijeenkomsten:

Thema Samenleving: Rondetafelgesprek over Cultuurgelden. Doel is om een informerende bijeenkomst te houden over de huidige subsidieregeling.

Thema Natuur en Milieu: Bijeenkomst over het werk van de Brabantse omgevingsdiensten. De bijeenkomst heeft een informerend karakter.

Thema Bestuur & Financiën: Bijeenkomst in verband met het aanbieden van het rapport van de Zuidelijke Rekenkamer over Investeringsfondsen Noord-Brabant. De bijeenkomst heeft een informerend karakter.

Thema Landbouw: Bijeenkomst over de Verordening Stikstof en het invoeren van de staldering. De bijeenkomst heeft een informerend karakter.

Van de themavergaderingen wordt een audio-verslag gemaakt, dat u live kunt luisteren of terugluisteren via brabant.nl/pslive

Bekijk de dagindeling

Bekijk de stukken

Statenvergadering

Er vindt op 7 april geen Statenvergadering plaats.

Inspreken?

Wilt u het woord richten tot de Statenleden over een van de onderwerpen op de agenda van 24 maart 2017? Dat kan. Daarvoor is tijd gereserveerd tussen 12.45 en 13.15 uur. U kunt zich hiervoor melden bij de griffie tot dinsdag 4 april, 12.00 uur. De griffie is bereikbaar via statengriffie@brabant.nl of via 073-6812278.

Reacties (2)

 1. Ineke Wild
  Uden 06-04-2017 15:18 uur

  Waarom toch weer via een sluipweg inzetten op schaalvergroting van de veehouderij?.
  Er zijn destijds duidelijke afspraken gemaakt door álle partijen en het lijkt me niet meer dan fatsoenlijk dat daar niet de hand aan wordt gelicht;
  1.5 hectare is 1,5 hectare lijkt mij.
  De kalverhouderij drijft voor 92% op subsidie uit Brussel ( ons geld), de rundveehouderij ongeveer 50%, moet dit zo nog verder?. Dit is geen gezonde sector het is een subsidie-slurper;; dit geld zou naar de zorg voor ouderen en zieken moeten gaan en niet naar een industrie die deze kalfjes vrijwel direct na de geboorte bij hun moeders weghalen om de melk aan de mensen te geven, die zich maar al te vaak ziek aan drinken..
  Maak Brabant en trotse provincie en zet in op een diervrije landbouwsector of desnoods op Inkrimpen via natuurlijke afvloeiing en op z'n hoogst biologisch
  Dat is het meest fatsoenlijk en haalbaar.

 2. Monique
  boekel 04-04-2017 15:16 uur

  concentratie van iv langs middenpeelweg van Zeeland tot Limburg is dit het uiteindelijke doel van onze provincie ?

Reageer

Vul hier uw reactie in
 • Anti-spamvraag: 1+2=?

Reactiespelregels

 • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
 • velden voorzien van een * zijn verplicht;
 • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
 • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
 • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.