Energie besparen in monumenten

DEMI MORE wil monumenten duurzaam maken. Op een aantal pilotlocaties in Brabant en Vlaanderen passen we diverse innovatieve technieken toe die energie besparen. Denk aan superdunne gevelisolatie, slimme vloer- en wandverwarming, zonnepanelen die zowel warmte als elektriciteit opwekken, efficiënt luchtbehandelingssysteem en warmteopwekkend dak. Op 12 mei presenteren wij deze technieken in leerfabriek KVL Oisterwijk.

Kom langs en win

“Welke energiebesparende maatregelen past DEMI MORE toe om monumenten duurzaam te maken?” Het antwoord op die vraag vindt u in onze stand. Lever uw antwoord in bij de stand en maak kans op een leuke prijs. De stand kunt u bezoeken tussen 11.00 en 17.00 uur.

Over DEMI MORE

Het energiebeleid bij monumenten vraagt een specifieke aanpak. Op het vlak van energieverbruik hebben monumenten vaak slechte prestaties vanwege het materiaalgebruik, de omvang van de ruimtes, de afwezigheid en de moeilijke inbreng van isolatie in vloer, muren en dak. DEMI MORE staat voor Demonstration of Energy efficiency by Measurement and Innovation gives More. Dit project - geleid door Kempens Landschap (BE) en provincie Noord-Brabant (NL) - onderzoekt hoe monumenten op een respectvolle maar innovatieve manier energiezuiniger kunnen zijn. De Europese Unie investeert van 2015 tot en met 2018 bijna twee miljoen euro in DEMI MORE. Bekijk de website.

Over Europa om de hoek Kijkdagen

In Nederland bestaan honderden projecten die we deels financieren met Europees geld. Deze projecten dragen bij aan het versterken van de regionale en lokale economie en aan de concurrentiepositie van Nederland. Tijdens de Europa om de hoek Kijkdagen opent een groot aantal van deze projecten hun deuren om te laten zien wat zij precies doen. Ontdek wat er bij u om de hoek gebeurt.

Praktische informatie

Bezoekers zijn van harte welkom op vrijdag 12 mei tussen 11.00 en 17.00 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig. U vindt de stand van DEMI MORE op het volgende adres: Leerfabriek KVL, Almystraat 14 5061 PA Oisterwijk.

Reageer

Vul hier uw reactie in
  • Anti-spamvraag: 1+2=?

Reactiespelregels

  • velden die zijn voorzien van een * zijn verplicht;
  • Uw reacties op artikelen op deze site zijn meer dan welkom, maar we verwijderen reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn;
  • Wij tonen uw mailadres niet, maar gebruiken dit uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden.