Nederland profiteert volop van aankoop F-35

Het warehouse is de eerste stap naar een modern logistiek concept voor F-35 onderdelen in Europa. De onderdelen gaan naar de centrale opslagplaats in Woensdrecht. Vanaf daar kunnen ze snel worden verpakt en verzonden, inclusief de douaneafhandeling en exportvergunningen. Dit European warehouse op het LCW krijgt een vooruitgeschoven post op Schiphol. Dankzij deze aanpak worden de logistieke kosten laag gehouden, de voorraden geoptimaliseerd en moet een goede beschikbaarheid van F-35 toestellen worden behaald.

De komst van het Europese distributiecentrum voor F-35-onderdelen geeft een boost aan het Brabantse aerospace cluster en wordt de positie van Brabant als logistieke regio bevestigd en verder versterkt. Dit is goed voor de werkgelegenheid en levert naar verwachting enkele honderden miljoenen aan extra omzet voor onze logistiek en distributiesector op binnen en buiten Brabant.

Motorenonderhoud

Nederland was eerder al aangewezen als een van de landen die de motoren van de nieuwe gevechtsvliegtuigen onderhoudt. Op het LCW worden een proefopstelling en werkplaats gebouwd als onderdeel van de wereldwijde onderhoudsinfrastructuur voor de F-35-motoren.

Meer info: Logistiek Centrum Woensdrecht

Zie ook

Links naar (1)

Open Links Sluit Links

Reageer

Vul hier uw reactie in
  • Anti-spamvraag: 1+2=?

Reactiespelregels

  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
  • velden voorzien van een * zijn verplicht;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.